zaterdag 13 november 2010

Thuiszorg colum 13-11-2010

13-11-2010 column door Ernst Blok

Thuiszorg is niet zo'n 'hot' onderwerp voor een wekelijks column.

Hallo bent u er nog?

Behalve als je je er professioneel mee bezig houdt zoals ik. Bijna 3,5 jaar geleden heb ik een thuiszorgorganisatie opgezet samen met 2 partners.

Het was 2007, het eerste jaar van de introductie van de wmo. Hiermee werd een start gemaakt met het invoeren van 'marktwerking' in de zorg. Voor velen een beladen onderwerp. Marktwerking zou immers de ondergang van de (bestaande) thuiszorgorganisaties gaan betekenen. Nou dat is wel een beetje uitgekomen. Echter het heeft ook inpulsen gegeven aan nieuwe organisaties zodat er een frisse wind begon te waaien door een kunstmatig ingedutte branche. Immers 1 thuiszorgorganisatie per stad een grote zak met geld geven met de vraag om het op te maken, zou natuurlijk toen al vraagtekens kunnen oproepen. Maar ach het ging prima en niemand klaagde.

Alleen met een astronomisch bedrag van 60 miljard per jaar dat omgaat in de zorg (dat is 3 x zoveel als wij in Nederland uitgeven aan onderwijs) begon het gemor van de overheid, kan het allemaal niet wat efficienter, lees goedkoper?

Het kon dus blijkbaar wel efficienter, en daardoor goedkoper.! Waar er enerzijds goed (redelijk) betaalde werknemers na 5-20 jaar trouwe dienst werden ontslagen, daar werden aan de andere kant nieuwe mensen aangetrokken die daarmee hun entree maakten in de zorg. Vaak zonder echt 'zorgdiploma'. Maar laten we wel wezen wanneer de gemeentelijke overheid geen diploma's (for what its worth) eist daar volstaat een huisvrouw (v/m) die al jaren haar eigen gezin draaiende houdt naast haar mantelzorgtaken, natuurlijk prima.

Persoonlijk denk ik dat veel zorginstellingen kansen hebben laten liggen door hulpen bij het huishouden een alfa hulpcontract aan te bieden, of een arbeidscontract zonder doorgroei perspectieven. Waarom zijn deze dames nooit doorgegroeid tot helpenden 1 of 2? overigens even los van de verantwoordlijkheid die elke mens heeft voor zijn eigen loopbaan. Een gemiste kans voor de zorg met het oog op de tekorten in de zorg die er waren, zijn en nog gaan komen.

Natuurlijk leef ik mee met de voorzitters van de raden van bestuur die in hun maag zitten met de wmo. Het is vervelend als je je baan kwijt raakt als je werkgever jou 'te duur' vindt en je baan alleen daarom komt te vervallen.

Maar wat is er buiten aan de hand? Er is recessie, er komen bezuinigingen aan en er is vergrijzing, mulicultisering en ontgroening. Ga die factoren eens optellen en maak een plan voor de komende jaren.

Wij maakten een plan 3.5 jaar geleden. En voeren die uit. We hebben een vaag idee waar we heen gaan de komende jaren. We zullen er komen, we weten alleen niet hoe snel.

wordt vervolgd

Ernst Blok

dinsdag 9 november 2010

thuiszorg vacature vacatures werk amstelveen ouderkerk aan de amstel

Ouderkerk a/d Amstel - schoonmaken bij ouderen thuis
Naam van de functie: gezinshelpende thuiszorg
Omschrijving : Nieuwe banen in de thuiszorg Amstelveen. Is dat iets voor jou?
in december houden we sollicitatiegesprekken, in januari starten !

Meer weten ?

Stuur dan ons vast een mailtje met je naam, adres en telefoonnummer: www.thuiszorginholland.nl of vacatures@thuiszorginholland.n
l

Per 1 januari 2011 zoeken wij VEEL nieuwe collega's voor de functie 'schoonmaken bij oudere mensen thuis in Amstelveen/Ouderker a/d Amstel/Abcoude (abcoude kun je nu al beginnnen !)'



Je hebt plezier in huishoudelijk werk. En je vindt het ook gezellig om (onder werktijd) een kopje koffie of thee met de cliënt (vaak oudere mensen) te drinken en een gesprekje te voeren.

Je kunt goed bepalen wat er per week in huis moet gebeuren en kan ook luisteren naar wat de cliënt van je vraagt. Je vindt het geen probleem om vanuit je eigen huis met de fiets/scooter naar de cliënt te gaan.

Ervaring als thuiszorgmedewerker is niet vereist maar als je al bij ‘mensen thuis’, in de horeca of in een winkel hebt schoongemaakt, dan is dat natuurlijk ook goed.

Wanneer je zelfstandig een eigen huishouding hebt, dan kan jij zeer waarschijnlijk ook voor ons werken.


ThuiszorgInHolland bv
Wij zijn een jong en innovatieve zorgonderneming opgericht in 2008.

Wij bieden thuiszorgdiensten waaronder:

Hulp bij het huishouden
Verzorging
Verpleging
Begeleiding

Onze medewerker en onze klant staan op een gedeelde eerste plaats.

ThuiszorgInHolland kenmerkt zich door korte communicatielijnen en het nakomen van afspraken.

Thuiszorg gaat over mensen, niet in de eerste plaats over geld.

ThuiszorgInHolland is een multiculturele organisatie en niet alleen op papier.
Trefwoorden
Trefwoorden: schoonmaken, schoonmaker, amstelveen
Voorkeurvacature
Voorkeurvacature: 45+ baan
Zichtbaarheid voorkeurvacature: Toon ook aan andere werkzoekenden

Arbeidsvoorwaarden Werklocatie
Werklocatie: 1191TC, OUDERKERK AAN DE AMSTEL
Werktijden
Werktijd per week: 24 uur per week
Soort werktijd: Werktijden volgens kantooruren
Contract
Soort contract: Mogelijk vast
Startdatum: 01-01-2011
Einddatum: 01-07-2011
Salaris
Soort salaris: Vast loon / uurloon
Salarisindicatie :
Toelichting:

Gewenste opleiding Opleiding / Opleidingsniveau Sector

Gewenste werkervaring Functie Werkervaring

Wensen kandidaat Woonlocatie
Op maximaal 15 km van OUDERKERK AAN DE AMSTEL
Talen Mondeling Schriftelijk
Nederlands Redelijk Redelijk
Referentie

Rijbewijs

Overige eisen
Je hebt een fiets of scooter en gaan zo van je huis naar Ouderkerk en weer terug.

Overige gegevens Uw vacaturekenmerk
Ouderkerk
Contactpersoon bij deze vacature
dhr C.W.I. Blok
Gewenste sollicitatiewijze
Online sollicitatieformulier: http://www.thuiszorginholland.nl/content/view/5/6
, per e-mail
Wervende tekst
U kunt flexibel werken. Wel krijgt u vaste ochtenden en of middagen om te werken. Goed te combineren met de schooltijden van uw eventuele kinderen

Je bent een vrouw (m/v) en bent op zoek naar een leuke part time baan. Misschien heb je nooit gedacht om in de thuiszorg te gaan werken, maar je denkt wel dat je dit werk wel zou kunnen en willen doen.


Wij kijken wat je goed kan en wat je leuk vindt om te doen. Niet naar je geboorte datum of culturele achtergrond. Ook Turkse en Marokkaanse vrouwen worden dringend gevraagd ook bij ons te komen werken. Wij hebben namelijk naast Nederlandse- ook Turkse- en Marokkaanse ouderen als cliënt.


Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden we je ? Wij bieden je een part-time baan. Goed te combineren met gezin en kinderen. Je kunt in de ochtend of in de middag werken. Bepaal zelf de dagen waarop je wil werken. Je kunt tussen de 9 en 24 (maximaal 30) uur per week werken. Mocht je ingepland staan maar je kunt die keer nniet, dan is dat geen ramp, wel vragen we je dan om de dienst binnen 2 weken ‘in te halen’)
Aantal uren per week
9-24 uur (meer uren is later mogelijk)


Werktijden
ma t/m vr. 09.00 -12.00 en of 13.00 – 16.00 uur (afwijkende tijden in overleg)

Je fietst van je huis naar de cliënt en weer terug


Beloningsvorm
Vast uurloon conform CAO Verzorging Verpleging en Thuiszorg


Arbeidsovereenkomst
6 maandencontract, 0-uren oproepcontract (daarna verlenging mogelijk)

Je begint met 1 of een paar cliënt en, dit wordt langzaam uitgebreid naar 24 uur (meer uren alleen in overleg) Jij krijgt zo de kans om voor jezelf te zien of je dit werk echt leuk vindt. Wij kunnen van onze kant snel zien of je bij ons op je plaats bent.
Acquisitie
Gewenst