woensdag 27 mei 2009

thuiszorg pgb haarlem wassenaar

thuiszorg
thuiszorg haarlem
zorg
heemstede
haarlem
thuiszorginholland
hulp in de huishouding
verpleging
verzorging
awbz
wmo
hkz, thuiszorg
thuiszorg
thuiszorg haarlem
zorg
heemstede
haarlem
thuiszorginholland
hulp in de huishouding
verpleging
verzorging
awbz
wmo
hkz, thuiszorg
hulp in de huishouding
thuiszorginholland
wmo
ciz
hulp

donderdag 21 mei 2009

Medewerkers van de sociale werkplaats werken in de thuiszorg

Mensen met beperking aan de slag in thuiszorg
20.05.09 • 1 reactie

Medewerkers van de sociale werkplaats worden in Ubbergen ingezet in de thuiszorg. Het gaat om mensen met een lichte beperking. Ze gaan geen medische taken verrichten.
Zorghulpen
Er is al eerder een proef geweest en deze is nu op initiatief van de gemeente Ubbergen omgezet in een permanente samenwerking tussen de sociale werkvoorziening en de thuiszorg, aldus woordvoerder Hans Crezee van het werkvoorzieningbedrijf Breed uit Nijmegen. ‘Wij leiden de mensen hier samen met het ROC op tot zorghulpen. Vervolgens gaan ze bij de regionale thuiszorgorganisatie Verian aan de slag’.

Hond uitlaten
CliĆ«nten van Verian in Ubbergen kunnen volgens Crezee zelf beslissen of ze geholpen willen worden door mensen uit de sociale werkplaats. ‘Onze hulpen gaan geen medische taken uitvoeren. Het gaat om mensen met een lichte verstandelijke of lichamelijke beperking. Huishoudelijk werk, boodschappen doen, de hond uitlaten, dat kunnen ze heel goed aan.’



Personeelstekort teruggedrongen
Er zijn op dit moment vijftien mensen aan het werk, dertig worden er momenteel opgeleid tot zorghulp. De hulpen krijgen het normale loon voor hun werk. Voordeel voor de thuiszorg is dat het personeelstekort wordt teruggedrongen.



Wachtlijsten korter
Voordeel voor het werkvoorzieningbedrijf Breed is dat de wachtlijsten voor de sociale werkplaats teruglopen. ‘Anders zouden de mensen gewoon hier werken, nu stromen ze door en kunnen er anderen in de werkplaats aan de gang.’

woensdag 20 mei 2009

ThuiszorgInHolland is HKZ gecertificeert op 14 mei 2009

Det Norske Veritas (DNV) heeft op 14 mei 2009 het HKZ certificaat uitgereikt aan ThuiszorgInHolland, hiermee voldoen wij aan de eisen voor ' het bieden van hulp bi het huishouden. Dank Ben van Tien, Martien Briet, Fatima elallaoui, Mirjam Massop, Arthur Verhagen, Renet May en Roy Vasseur. Zonder jullie hulp was het niet gelukt.

Ernst Blok
Ibrahim Belkasmi
Abdullahd Dogan

Directie ThuiszorgInHolland Haarlem
- Multiculturele thuiszorg -

zondag 17 mei 2009

donor

'don't take your organs to heaven,
heaven knows we need them here'

donor werving actie in Groot Brittanie